Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@23:09:56 GMT

چالشی جدی در رصد عید فطر و هلال ماه شوال 1441

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۲۸۳۷

چالشی جدی در رصد عید فطر و هلال ماه شوال 1441

عضو کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران با اشاره به رویت پذیری ‌هلال ماه شوال گفت: رصد ماه شوال امسال با چالشی جدی روبرو است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ علی ابراهیمی سراجی در خصوص رویت پذیری هلال ماه شوال گفت: هلال ماه شوال در شامگاه سوم خرداد ماه قابل رویت است ولی به راحتی نمی‌توان آن را دید.

کارشناس نجوم گفت: برای رصد ماه همیشه باید اول منتظر لحظه مقارنه ماه و خورشید باشیم که در ساعت ۲۲:۰۹ دقیقه بامداد شب دوم خرداد اتفاق می‌افتد؛ از این زمان به بعد ماه وارد آسمان شامگاهی می‌شود و اولین غروبی که بعد از مقارنه و شامگاه بیست و نهم ماه رمضان باشد یعنی سوم خرداد می‌توان هلال ماه شوال را رصد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده بر اساس رویت پذیری هلال ماه در پهنه ایران، با وجود گذشت بیش از ۲۲ ساعت از لحظه مقارنه ماه و خورشید در روز سوم خرداد، نمی‌توان به راحتی ماه را با چشم رصد کرد در صورتیکه در شرایط معمول قابل رصد است.

به گفته این کارشناس نجوم، در لحظه غروب خورشید روز سوم خردادماه، ماه در پهنه ایران حدوداً ۶ تا ۷ درجه ارتفاع می‌گیرد و این میزان ارتفاع دلیلی برای رصد دشوار ماه شوال امسال است؛ از این رو لازم است که برای رویت پذیری ماه امسال از دوربین‌های دوچشمی و تلسکوپ استفاده شود؛ اما با این وجود احتمال کمی هم وجود دارد که هلال در مناطق غربی ایران با چشم غیر مسلح توسط رصدگران با تجربه دیده شود.

***وضعیت رویت پذیری هلال شوال ۱۴۴۱ در آسیا، اروپا و آفریقا

*منطقه قرمز رویت ناپذیر

*منطقه زرد رویت با چشم مسلح

*منطقه سبز رویت با چشم غیرمسلح

به گفته ابراهیمی سراجی، هلال ماه شوال در پهنه ایران با چشم مسلح قابل رویت است و برای دیدن آن مجبور هستیم از ابزارهای رصدی مانند دوربین دو چشمی یا تلسکوپ‌ها استفاده کنیم که بتوانیم هلال باریک ماه را به دام بیاندازیم.

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های قبل هم رصد سخت هلال ماه شوال وجود داشته است، گفت: هلال شوال ۱۴۳۹ هم شرایطی داشت که با چشم غیر مسلح دیده نشد.

به گفته ابراهیمی سراجی، رصد سخت ماه شوال امسال به خاطر شرایط مداری ماه است که در حالت دورتری در مدارش نسبت به زمین قرار می‌گیرد و کندتر از خورشید جدا می‌شود.

به گفته عضو کمیته علمی ستاد استهلال استان تهران، اولین نقاطی که می‌توانند هلال ماه را ببینند شرق و مرکز آسیا است و سپس در بخش‌هایی از خاورمیانه، آفریقا و پهنه وسیعی از آمریکا هلال با چشم غیرمسلح دیده می‌شود ولی در اکثر اروپا هلال با چشم مسلح دیده خواهد شد.

ابراهیمی سراجی ادامه داد: بنابراین رصد ماه با این شرایط در خاورمیانه مقداری چالش دارد؛ هلال ماه شوال حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد از غروب خورشید قابل رصد است.

وی با تاکید بر اینکه هلال شوال خیلی باریک است به همین دلیل باید با دوربین دو چشمی یا تلسکوپ رصد شود، گفت: تنها ۰.۸۵ درصد هلال ماه روشن است که این درصد نشان از رصد سخت هلال ماه است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رصد ماه شوال هلال ماه شوال رویت پذیری سوم خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۲۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به ۵۱۱ نفر در سیل خراسان جنوبی

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: در جریان سیل اخیر به ۵۱۱ نفر امدادرسانی شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمود اکبری معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: ۵۱۱ نفر در سیل اخیر که بیشتر نقاط استان را متاثر کرد، توسط نیرو‌های امدادی جمعیت هلال احمر امدادرسانی شدند.

وی افزود: عملیات ویژه سیلاب نیرو‌های هلال احمر از پنجم تا هشتم اردیبهشت در پی هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان ادامه یافت و امدادگران همچنان در آماده باش کامل هستند.

وی عنوان کرد: طبس، بشرویه، سرایان، سربیشه، زیرکوه، نهبندان، بیرجند و خوسف از جمله شهرستان‌های درگیر سیل و آبگرفتگی بودند که ۱۵۹ خانوار امدادرسانی شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اسکان اضطراری ۱۴۴ نفر در اماکن عمومی از جمله مدارس، مساجد و حسینیه‌ها گفت: ۵۸ نفر هم به مکان امن منتقل شدند.

وی از رهاسازی ۴۷ نفر در ۱۲ خودرو گرفتار سیلاب خبر داد و افزود: ۴۳ تیم عملیاتی در قالب ۱۳۴ امدادگر در این مدت به افراد گرفتار سیلاب امدادرسانی کردند.

اکبری عنوان کرد: ۱۲ دستگاه موتور پمپ، ۹ دستگاه لجن کش، هشت دستگاه کف کش و ۳۲ دستگاه تخلیه آب منازل مسکونی نیز در این امدادرسانی‌ها به کارگیری شده است.

وی با اشاره به سیل چهارشنبه شب در شهرستان زیرکوه گفت: روستای نوده زیرکوه به دلیل شکسته شدن بند خاکی روستا توسط نیرو‌های جمعیت هلال احمر تخلیه و مردم به مکان امن منتقل شدند.

فعالیت سامانه بارشی اخیر از عصر سه شنبه چهارم اردیبهشت در خراسان جنوبی آغاز شد و از روز بعد در اغلب مناطق استان شدت گرفت به طوری که شامگاه چهارشنبه شهرستان‌های زیرکوه، بشرویه، سرایان و طبس درگیر سیلاب شدند و در زیرکوه شکسته شدن ۲ بند خاکی را در پی داشت.

بارش‌های رگباری و سیل آسا در خراسان جنوبی تا اواخر وقت دیروز (جمعه) از جمله مرکز استان ادامه یافت و سبب جاری شدن سیلاب، طغیان رودخانه‌های فصلی و خسارات مالی شد، اما تاکنون خسارت جانی ناشی از سیل اخیر در این استان گزارش نشده است.

اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی درباره ادامه فعالیت توده هوای ناپایدار جوی تا امروز هشدار سطح نارنجی صادر کرد.

دیگر خبرها

  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • نذر خدمت هلال احمری ها در کالپوش
  • امدادرسانی به ۵۱۱ نفر در سیل خراسان جنوبی
  • نجات کودک ۲ ساله غرق‌شده در رودخانه
  • ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • پهلوان بودن واژه ایست بینهایت
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟