Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:46:23 GMT

رصد هلال ماه شوال ۱۴۴۱ بحرانی است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۱۰۴۴

رصد هلال ماه شوال ۱۴۴۱ بحرانی است

ایسنا/اصفهان یک مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: با وجود اینکه امکان رصد هلال ماه شوال از نظر پارامترهای رصدی از نوع بحرانی است، احتمال رویت هلال ماه در روز شنبه- سوم خرداد، به لحاظ محاسباتی وجود دارد.

عمران مرادی در گفت وگو با ایسنا در خصوص رویت هلال ماه شوال ۱۴۴۱ هجری قمری، اظهار کرد: در مناطق غرب و جنوب غرب ایران، در صورت مناسب بودن شرایط آسمان، امکان رویت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح وجود دارد و در دیگر بخش های کشور، رصد ماه با چشم مسلح ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اعلام قطعی رصد ماه شوال باید منتظر اعلام گروه های رصدی باشیم.

وی با بیان اینکه از لحاظ نجوم، رویت هلال ماه‌های قمری با یکدیگر متفاوت است و ممکن است گاهی شرایط رصد ساده و گاهی دشوار باشد، تصریح کرد: پارامترهایی برای رصد هلال اول ماه وجود دارد که نشان می‌دهد، رصد هلال ماه سخت است یا آسان و این آیتم‌ها در ماه‌های مختلف متفاوت است.

به گفته مرادی ضخامت هلال، میزان سطح روشن ماه نسبت به سطح کل آن (فاز ماه)، ماه در اوج است یا حضیض، مدت زمان مکث ماه در آسمان بعد از غروب خورشید و ارتفاع ماه در زمان غروب خورشید از جمله این پارامترها هستند که هر یک از این پارامترها موجب می‌شود، شرایط رصد متغیر شود.

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب یادآور شد: علاوه بر این‌ موارد شرط صاف بودن هوا نیز برای رصد هلال ماه وجود دارد و شرایط هوایی نیز بسیار مهم است.

این مدرس و پژوهشگر نجوم با بیان اینکه رصد ماه نو قمری با دشواری همراه است، توضیح داد: ماه نو زمانی شکل می گیرد که ماه و خورشید در یک طرف زمین قرار می گیرند و یا به عبارتی ماه در حرکت به دور زمین در راستای دید ما نسبت به خورشید قرار می گیرد و ماه و خورشید از دید ما در کنار هم قرار می گیرند و در این حالت مقارنه ماه و خورشید رخ می دهد و شرایط رصدی ماه به دلیل نزدیکی با خورشید سخت می شود.

مرادی ادامه داد: در آخرین روز ماه رمضان امسال، از زمانیکه ماه نو شکل می گیرد، ماه در حرکت مداری به دور زمین، کم کم از خورشید فاصله گرفته و در غروب روز سوم خرداد در صورت مناسب بودن شرایط آسمان، امکان رصد انتظار می رود و اگر  بتوانیم هلال ماه را ببینیم در این زمان اول ماه قمری اعلام می شود.

وی اظهار کرد: دوم خرداد ساعت ۲۲ و ۹ دقیقه مقارنه اتفاق می افتد و غروب سوم خرداد ۲۹ رمضان است. از نظر محاسبات می دانیم هلال ماه وجود دارد، اما به دلیل اینکه ارتفاع ماه در این زمان کم است و پارامترهایی رویت هلال سخت است، هلال ماه بحرانی است و برای اعلام عید فطر باید منتظر گروه های رویت هلال باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی نجوم ماه رمضان رویت هلال ماه هلال ماه شوال رصد هلال ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۱۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فیلم| اوضاع فوق بحرانی در بیمارستان های غزه
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • اسم گذاری ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • کلیپی از رقص دسته جمعی محسن کیایی، محمد بحرانی، محسن شریفیان (فیلم)
  • پهلوان بودن واژه ایست بینهایت
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • تخلیه روستاهای بحرانی زیرکوه‌